Overslaan en naar de inhoud gaan
Amsterdam
06
mrt 2024
Groningen
09
mrt 2024
Amsterdam
10
mrt 2024
Rotterdam
13
mrt 2024

Privacyverklaring

Dit is de officiële privacyverklaring van de Stichting Polyamorie Nederland (SPN), bedoeld om onze bezoekers, donateurs, relaties en andere geïnteresseerden te informeren over de manieren waarop SPN persoonsgegevens van hen verwerkt en over de manier waarop zij hun rechten kunnen uitoefenen. SPN probeert het draagvlak voor de vrije keuze van een niet-monogame relatievorm te vergroten. Zolang we daar nog niet in zijn geslaagd, is het voor onze achterban van groot belang dat hun rechten en vrijheden goed worden beschermd. Daarom vindt SPN privacy en gegevensbescherming bijzonder belangrijk. We gebruiken niet meer dan een minimum aan informatie over personen en zijn bijzonder terughoudend in het verzamelen, verwerken en bewaren van persoonsgegevens. Tegelijk is het niet altijd mogelijk om zonder persoonsgegevens te werken aan de doelen van de stichting.

Waarvoor gebruiken we persoonsgegevens?

SPN verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden (meer informatie beschikbaar als je met je muis over de doelen beweegt):

  • Het aanbieden van deze website voor het publiek en het verbeteren van onze online dienstverlening.
    • Grondslag: We hebben een gerechtvaardigd belang bij het verspreiden van informatie over polyamorie. Daarvoor is de minimale verwerking van informatie over je browser als je onze site bezoekt noodzakelijk.
    • Soorten persoonsgegevens: We verwerken je IP-adres, gegevens over je browser en de pagina's die je bezocht. We gebruiken expres geen externe diensten zoals Google Analytics, om je privacy te beschermen. We bewaren de gegevens bovendien niet langer dan 6 maanden (en meestal veel korter).
  • Het organiseren van bijeenkomsten, borrels en andere evenementen om polyamoristen bij elkaar te brengen of om het grotere publiek te informeren over polyamorie.
    • Grondslag: We hebben een gerechtvaardigd belang bij het verspreiden van informatie over polyamorie. 
    • Soorten persoonsgegevens: We verwerken je naam en contactgegevens en gegevens over de bijeenkomsten waarvoor je je inschrijft. We verwerken ook informatie over onze sprekers.
    • Delen van gegevens: We delen in sommige gevallen gegevens over je aanmelding met onze mede-organisatoren, maar dat laten we dan vooraf weten.
  • Het corresponderen met mensen uit het publiek over persoonlijke vragen.
    • Grondslag: We verwerken de gegevens op jouw verzoek op basis van ons gerechtvaardige belang om de kennis in de samenleving over polyamorie te vergroten.
    • Soorten persoonsgegevens: We verwerken de informatie die je met ons deelt in je vraag en je naam (als je die met ons deelt) en je mailadres. We bewaren onze correspondentie maximaal twee jaar.
  • Het ontvangen van donaties en communiceren met onze bestaande donateurs
    • Grondslag: We hebben een gerechtvaardigd belang om donaties te ontvangen en onze donateurs voor te lichten.
    • Soorten persoonsgegevens: We verwerken je bankrekeningnummer en de tenaamstelling van je rekening en het bedrag dat je hebt gedoneerd. Verder bewaren we als je dat goed vindt je contactgegevens, zodat we later contact met je op kunnen nemen over de activiteiten van de stichting en je wellicht een bedelbrief te sturen :) We bewaren je gegevens maximaal zeven jaar, omdat we verantwoording moeten kunnen afleggen over onze financiën.
    • Delen van gegevens: Wij delen geen gegevens over je donatie, maar natuurlijk ziet onze bank (en de jouwe) wel dat je geld aan ons overmaakt.
  • Het aannemen van en communiceren met onze vrijwilligers en onze leveranciers.
    • Grondslag: We hebben een gerechtvaardigd belang om mensen te werven voor de doelen van de stichting en om te communiceren met onze bestuursleden, vrijwilligers en leveranciers.
    • Soorten persoonsgegevens: We verwerken namen en contactgegevens en adressen. Bovendien verwerken we de informatie die we met elkaar delen, maar meestal zijn dat geen persoonsgegevens. We bewaren de gegevens niet langer dan we ze nodig hebben, maar hoe lang dat is, kan verschillen.
  • Het corresponderen met journalisten, politici, zorgverleners en andere relevante relaties.
    • Grondslag: We verwerken de gegevens op jouw verzoek op basis van ons gerechtvaardige belang om de kennis in de samenleving over polyamorie te vergroten. 
    • Soorten persoonsgegevens: We verwerken namen en contactgegevens en houden deze bij in het adressenboek van onze stichting. Die gegevens bewaren we zolang onze relatie bestaat, en verwijderen het daarna binnen drie jaar. Bovendien bewaren we onze onderlinge (zakelijke) correspondentie maximaal vijf jaar.
  • Het verzenden van een nieuwsbrief.
    • Grondslag: We verzenden de nieuwsbrief alleen op basis van je toestemming.
    • Soorten persoonsgegevens: We verwerken je mailadres en je toestemming voor verzending. We verzamelen geen gegevens over welke artikelen je leest in de nieuwsbrief.

Bijzondere persoonsgegevens

SPN is van mening dat informatie over je gewenste relatievorm niet geldt als informatie over je seksuele geaardheid of seksueel gedrag. We verwerken dan ook geen bijzondere persoonsgegevens in de zin van de AVG (artikel 9).

Je rechten

Je hebt het recht om aan ons te vragen welke persoonsgegevens we van je verwerken. Wil je gebruikmaken van dat recht, verzoeken we je om via het contactformulier op deze website een berichtje aan ons te sturen. We zullen dan zo snel mogelijk je gegevens opzoeken in onze systemen. We zullen je wel vragen je te identificeren, voor we je de gegevens kunnen sturen, omdat we niet per ongeluk gegevens over een ander met je willen delen. Je mag ons ook altijd vragen om gegevens te verwijderen of te wijzigen. Je hebt volgens de AVG ook andere rechten, zoals het recht op bezwaar en het recht op portabiliteit. Als je ons een verzoek daartoe stuurt, zullen we dat in overweging nemen en zo snel mogelijk ons besluit met je delen. Als je klachten hebt over de manier waarop we met je persoonsgegevens werken, kun je natuurlijk ook altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Doorgifte (internationaal)

We delen geen gegevens over je met partijen buiten de EU. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens op Facebook als je gebruik maakt van het forum over polyamorie in Nederland. Deze verwerking kan wel (deels) buiten de EU plaatsvinden.

Beveiliging (technische en organisatorische maatregelen)

We hebben de gegevens van onze website goed beveiligd. We maken gebruik van een Nederlandse hostingpartij en maken geen gebruik van externe diensten als Google Analytics, zodat je gegevens onder onze controle blijven. Verder zijn we altijd voorzichtig met de opslag van gegevens, door te werken met betrouwbare systemen en waar mogelijk met versleuteling van gegevens.

Wijziging van deze privacyverklaring

Wij kunnen als we dat nodig vinden wijzigingen aanbrengen in deze privacyverklaring. Je kunt zien wanneer we dat het laatst hebben gedaan in de informatie hieronder.

Contact opnemen

Als je contact met ons wilt opnemen, kun je dat het beste doen via het formulier op deze site. Je kunt natuurlijk ook een mailtje sturen aan stichting@polyamorie.nl. Houd er rekening mee dat we een organisatie van vrijwilligers zijn. Het kan daarom soms even duren voor iemand op je mail kan reageren.