Overslaan en naar de inhoud gaan
Amsterdam
20
jul 2024
Den Haag
26
jul 2024
Haarlem
26
jul 2024
Nijmegen
09
aug 2024
Amsterdam
10
aug 2024

Ervaren personen die polyamoreus leven discriminatie?

Er zijn veel verschillende vormen van polyamorie en veel verschillende mensen die polyamorie beleven. Niet iedereen krijgt te maken met discriminatie, maar het komt voor dat personen gediscrimineerd worden. Bijvoorbeeld wanneer je met meerdere volwassenen samen wilt leven in een huis, maar dit van de gemeente niet mag. Of wanneer je samen kinderen op wil voeden, terwijl er nog geen wet is aangenomen rondom meerouderschap. Ook in de zorg (denk hierbij ook aan de jeugdzorg) kan onbegrip grote gevolgen hebben. Bijvoorbeeld wanneer mensen die ENM leven gezien worden als minder stabiel, minder geschikt voor de opvoeding van kinderen, of als personen met een gebrek aan normen en waarden. 

Het streven van Stichting Polyamorie Nederland is dat iedereen die polyamoreus leeft dit in vrijheid kan doen zonder gediscrimineerd te worden. Wij zetten ons daarom in voor een toekomst met  polyvriendelijke organisaties, wet- en regelgeving. 

Heb jij te maken, of te maken gehad, met discriminatie, dan komen we graag met jou in contact. Samen onderzoeken we dan wat kan helpen om discriminatie nu en in de toekomst te voorkomen. 

Daarnaast is het goed om te weten dat er meldpunten zijn voor het melden van discriminatie. Zowel landelijk als lokaal bij jouw eigen gemeente. Ook hier kan je terecht wanneer jij je gediscrimineerd voelt.