Overslaan en naar de inhoud gaan
Amsterdam
06
mrt 2024
Groningen
09
mrt 2024
Amsterdam
10
mrt 2024
Rotterdam
13
mrt 2024

Geweldloze communicatie – in verbinding met je geliefde(n)

Een activiteit van Pluk de Liefde.

“Ik merk dat ik minder benauwd ben voor wat ze voelt. Vroeger moest ik ernaar gissen, ze bleef een soort black box voor me. Dat irriteerde me wel eens of ik voelde me wat aangesproken. Nu realiseer ik me dat ik haar kan helpen om zich te uiten.”

Geweldloze communicatie
Goede communicatie tussen mensen is één van de belangrijkste voorwaarden voor polyamorie. Dat vraagt nogal wat. Bijvoorbeeld eerlijk zijn over wat je voelt, zorgvuldig zijn in wat je bij een ander legt, goed in staat zijn om echt te luisteren naar de verhalen, wensen en emoties van de ander(en).

In deze workshop bespreken we de principes van ‘geweldloze communicatie’. Geweldloze communicatie is een manier van communiceren ontwikkeld door Marshall Rosenberg. De methodiek zorgt ervoor dat we ons richten op wat we waarnemen, hoe we ons voelen, wat onze behoeften zijn en wat we graag zouden willen. Het gaat over het communiceren vanuit je gevoelens en behoeftes zonder die van de ander meteen al te interpreteren. Het belangrijkste doel van geweldloze communicatie is in verbinding te komen met jezelf en met de ander.

Op deze avond ligt de focus op communicatie met je partner(s) en het horen en actief ingaan op hun behoeftes en gevoelens.

Praktisch
Inloop vanaf 19:45 uur met koffie en thee. Vanaf 20:00 uur starten we met kennismaking en presentaties. Na afloop van het officiële programma is er gelegenheid tot gezellig napraten tot uiterlijk 22:30 uur.

Locatie
De avond wordt in principe gehouden op een locatie in Den Bosch. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Het is mogelijk dat we de avond online houden. Je wordt dan vooraf op de hoogte gesteld en je kunt in dat geval gratis annuleren.

Kosten
Een bijdrage voor zaalhuur, koffie, thee, en drankje van €10,00.

Organisatie en begeleiding
Deze activiteit wordt georganiseerd door Stichting Pluk de Liefde. Pluk de Liefde organiseert activiteiten om gelijkgestemden bij elkaar te brengen of helpt mensen om dat te doen. We willen anderen graag laten ervaren hoe mooi polyamorie kan zijn, maar ook plek bieden voor gesprek, persoonlijke uitwisseling en nieuwe inzichten. Op deze activiteit zijn huisregels van toepassing die je kunt vinden op de website van Pluk de Liefde.

Aanmelden
Aanmelden kan uitsluitend via de website van Pluk de Liefde. Aanmelden en eventueel annuleren kan tot 3 dagen voor het event. Bij annuleren ontvang je de betaalde kosten terug, minus € 1,00 transactiekosten. Voor een goede uitwisseling hebben we een grens aan het aantal deelnemers. Vol = vol! We houden een wachtlijstje aan voor het geval er iemand uitvalt. Ongeveer 5 dagen van tevoren ontvang je per e-mail verdere details over het programma.

dinsdag 26 maart 2024 20:00 tot dinsdag 26 maart 2024 22:30
Online event
Online event