Overslaan en naar de inhoud gaan
Haarlem
24
mei 2024
Amsterdam
25
mei 2024
Leiden
26
mei 2024
Roosendaal
12
jun 2024
Nijmegen
14
jun 2024

Workshop Jaloezie, het Groene Monster

Het Groene Monster van jaloezie
Het aangaan van meerdere relaties kan een rollercoaster van gevoelens geven. Vaak uit zich dat in de vorm van ‘jaloezie’. Jaloezie komt relatief veel in relaties, ook bij mensen die polyamoreus (willen) leven. Achter jaloezie zitten vaak dieperliggende emoties. Je kunt angst, verdriet, boosheid of pijn ervaren. Soms mild, maar soms ook heel hevig. Als je er zelf geen last van hebt, kan het zijn dat jouw geliefden dat wel hebben.

We bekijken ook het verschijnsel schuldgevoel. Jaloezie en schuldgevoel komen nogal eens naast elkaar voor in een dynamiek binnen een relatie. Dit soort emoties nemen letterlijk het emotionele deel van het menselijk brein over. Hoe ga je hiermee om, in jouw leven en relaties? Kunnen we onze Groene Monsters van jaloezie en schuldgevoel temmen?

We starten met een inleiding op het thema. Wat zijn veel voorkomende oorzaken en achtergronden? We brengen in kaart wat je zelf kan doen aan uitdagende emoties. Hoe kun je goed voor jezelf zorgen, tijdens rollercoasters? Hoe helpt je je partner(s)?

Praktisch
Inloop vanaf 19:45 uur met koffie en thee. Vanaf 20:00 uur starten we met kennismaking en presentaties. Na afloop van het officiële programma is er gelegenheid tot gezellig napraten tot uiterlijk 22:30 uur.

Locatie
De avond wordt gehouden in Den Bosch.

Kosten
Een bijdrage van €10,00.

Organisatie en begeleiding
Deze activiteit wordt georganiseerd door Stichting Pluk de Liefde. Pluk de Liefde organiseert activiteiten om gelijkgestemden bij elkaar te brengen of helpt mensen om dat te doen. We willen anderen graag laten ervaren hoe mooi polyamorie kan zijn, maar ook plek bieden voor gesprek, persoonlijke uitwisseling en nieuwe inzichten. Op deze activiteit zijn huisregels van toepassing. Graag deze lezen voordat je je aanmeldt.

Aanmelden
Aanmelden kan uitsluitend via de website van Pluk de Liefde. Aanmelden en eventueel annuleren kan tot 3 dagen voor het event. Bij annuleren ontvang je de betaalde kosten terug, minus €1,00 transactiekosten. Voor een goede uitwisseling hebben we een grens aan het aantal deelnemers. Vol = vol! We houden een wachtlijstje aan voor het geval er iemand uitvalt. Ongeveer 5 dagen van tevoren ontvang je per e-mail verdere details over het programma.

dinsdag 12 december 2023 20:00 tot dinsdag 12 december 2023 22:30
Online event