Love Child

In Love Child volgt Mascha Jansen vijftien wensouders op weg naar alternatief of alleenstaand ouderschap. Alles legt ze vast: doktersafspraken, speeddates tussen wensouders, hormoonspuiten, testen, de inbreng van donorzaad of een embryo, en wachten, heel veel wachten. Ook fotografeerde zij een grote serie portretten van wensouders, moderne gezinnen, donoren en ongewenst kinderloze mannen en vrouwen en kinderen, veel kinderen. De tentoonstelling toont een preview uit het (nog te verschijnen) fotoboek.

Mascha Jansen, Love Child
Mascha Jansen, Love Child

Love Child vloeit voort uit haar eerste grote fotoproject over de zoektocht naar ware liefde: Mr. Right. Want wat overkomt je wanneer je niet op tijd je grote liefde vindt maar wel graag kinderen wilt of had gewild? Wat als je een partner hebt die geen kinderen (meer) wil? Of wanneer je als homoseksueel toe bent aan het ouderschap? Vergeleken met tien jaar geleden zijn de technische mogelijkheden voor singles of homoseksuele koppels veranderd en de opties verruimd. Dat betekent niet dat het krijgen van maakbaar is.

Mascha Jansen is sinds 2013 freelancefotograaf en werkt aan langlopende fotoprojecten in samenwerking met schrijvers, dichters, wetenschappers en filosofen. Ze heeft een grote nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag, vooral naar de zoektocht van de mens naar liefde en geluk. In haar werk liggen onderwerpen uit haar privleven ten grondslag die ze vertaalt naar universele thematiek.

De expositie is nog tot 27 augustus te zien in de Bibliotheek Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.fotoexpositie.nl.

1,152 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Deel deze pagina: Share on Facebook0Share on Google+0Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Geef een reactie