Feestelijk Polyamoriecafé@Home in kerstsferen

9 December, een appartement in Amsterdam.

Voor de buitenstaander zal het eruit gezien hebben als een gezellig familie kerstdiner. 15 mensen die samen rond net iets te krappe tafels met elkaar praten, eten, lachen, drinken. Kaarsen op tafel, menukaart erbij, en genieten van allerlei feestelijke gerechten.

12345433_10207025945160544_5936027172693487878_n

Voor de ‘kenners’ was het echter een ontmoeting van ‘poly’-gezinden, die met elkaar een aftrap gaven voor de feestdagen. Want hoewel de feestdagen bedoeld zijn om te vieren met de mensen die je liefhebt, te ontspannen, bezinning te zoeken en te genieten van het leven, is het soms nog best lastig. Hoe verdeel je de dagen over je verschillende liefdes? Hoe open ben je over deze thema’s naar je familie? Hoe voorkom je jaloezie in dagen waarin de spanning op kan lopen?

Deze en oneindig veel meer thema’s waren op 9 december onderwerp van gesprek. De meest gehoorde vraag, ‘Maar hoe doen jullie dat dan?’, maakt duidelijk dat er veel ervaringen zijn gedeeld. Naarmate de avond vorderde, de drank rijkelijk vloeide, de eerste kennismakingen geweest waren, leek het gezelschap ook voor de deelnemers steeds meer op een gezellig kerstdiner met familie of vrienden. Zonder steeds weer van alles uit te hoeven leggen was er begrip voor elkaars keuzes en situatie. Hier en daar sprong zelfs een vonkje over.

Met een voldaan gevoel kijk ik terug op een mooie avond. Voor veel mensen, inclusief mijzelf en mijn vriendin (die de rol van kok op zich nam) was het een warme en inspirerende bijeenkomst. Wat ons betreft organiseren we het in 2016 weer!

1,617 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Reacties

 1. Ingentemee zegt

  Hoi Peter,
  Wat een mooi initiatief, zeg. Leuk om terug te mogen lezen.
  Ik denk dat het aan huis organiseren van dergelijke cafés, voor bezoekers een laagdrempelige insteek vormt om bij aan te sluiten.
  In mijn optiek goed over nagedacht :)

  Op een prachtig en liefdevol 2016!

  Groetjes, Mirjam

Geef een reactie