de stichting

Deze website is eigendom van stichting polyamorie nederland (spn).

doel

Het doel van de stichting is het bevorderen van het delen van informatie, kennis en ervaring op het gebied van (meervoudige) liefdesrelaties en het bieden van de mogelijkheid gelijkgestemden te ontmoeten, zowel virtueel als in real life. Daarnaast streeft de stichting naar meer acceptatie van polyamorie in de samenleving en politiek. De stichting heeft een ideëel doel en geen winstoogmerk. Wil je op de hoogte blijven van activiteiten op het gebied van polyamorie? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

bestuur

Het bestuur bestaat uit Isabeau Jensen (23, voorzitter), Dirk Torn (50, penningmeester), Benny Lobo (46, secretaris) en Johnny Lobo (algemeen lid). Dirk Torn heeft als bedrijfsadviseur kennis van financiële zaken. Hij heeft veel ervaring met bestuurswerk, vooral in de zakelijke markt. Isabeau Jensen heeft bestuurservaring opgedaan bij de studentenvakbond. Daarnaast is zij penningmeester van het ROCOV (Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer). Isabeau heeft met haar 23 jaar dus al een dijk van een bestuurservaring en ze heeft in juni 2016 de voorzittershamer overgenomen van Benny Lobo. We hopen van harte dat met deze jonge voorzitter ook jongeren zich meer thuis zullen voelen bij polyamorie.nl! Bovendien vinden wij het belangrijk dat zij zich actief zal inzetten voor emancipatie en wet-& regelgeving voor polyamoristen. Benny Lobo (46) is een van de oprichters van de stichting. Zij organiseert polyamoriecafé’s in Groningen en heeft daarnaast een eigen praktijk Groot Hart Coaching, gespecialiseerd in de ondersteuning van mensen met problemen rondom niet-monogame relaties. Johnny Lobo is al bijna een kwart eeuw haar echtgenoot. Zelf is hij niet polyamoreus en kent daarom de kant van de zogenaamde ‘mono-partner’ als geen ander.

Met z’n vieren zijn ze actief met het informeren en ondersteunen van degenen die kiezen voor, gestimuleerd worden door en geïnteresseerd zijn in zaken rondom polyamorie en aanverwante levensstijlen.

jouw hulp is welkom

Is er geen polyamoriecafé of polyborrel bij jou in de regio? Organiseer het zelf! We helpen je er graag bij en zijn de eerste keer aanwezig ter ondersteuning. Neem contact op, dan helpen we je mee.
Wil je bijdragen aan deze site door het schrijven van blogs of andere artikelen, heb je aanvullingen of correcties of wil je op een andere manier helpen? Je bent meer dan welkom, vul het contactformulier in en we nemen contact met je op.

ontstaansgeschiedenis polyamorie.nl en spn

In 2005 richtte Ageeth Veenemans polyamorie.nl op. Ook schreef zij het boek Ik hou van twee mannen, waarmee ze polyamorie in Nederland op de kaart zette. In augustus 2014 heeft SPN de website overgenomen van Ageeth. SPN is 1 juli 2014 opgericht door Brigitte van Geffen, Jan Tromp, Helene Baayen en Benny Lobo. Sinds maart 2015 heeft van de oprichters alleen Benny nog zitting in het bestuur.